Zonneboiler Heerde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Heerde? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl lees jij veelzijdige aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Heerde.

zonneboiler systeem installeren in 8181

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een standaard woning in Heerde verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €65 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8181
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Heerde vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Heerde! Dankzij onze tool tref je zonder problemen een erkende installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Heerde. Of klik door naar de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box bekijk je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie zorgt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker interessant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Wegens dalende prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Heerde. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Heerde variëren tussen €2650 en €3850, met montage. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Hierna ontdek jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verscheide omstandigheden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €140 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.625€65
100 liter2€2.875 – €3.150€75
200 liter2€3.150 – €3.825€140
300 liter3€4.475 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-heerde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de info verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met deze informatie kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de grootte en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Heerde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle merken die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot wel €1900. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heerde

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-3,2m2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-300), vermogen 2488 [KW], €1692 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 200 – 1 UNIKO21), vermogen 701 [KW], €477 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Heerde een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.heerde.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Heerde aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Heerde!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente