Zonneboiler Oldebroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Oldebroek? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze website tref jij handige adviezen over een zonneboiler kopen in Oldebroek.

zonneboiler systeem installeren in 8096

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Oldebroek gebruikt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8096
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Oldebroek vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Oldebroek! Via deze website check je eenvoudig een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Oldebroek. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met erkende installateurs uit jullie streek. Hierna tref je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie kan benut worden voor je watervoorziening en een warme woning. Het systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oldebroek. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oldebroek liggen tussen de €2775 en €3800, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina bekijk jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een paar scenario’sde kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €95 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.000€75
200 liter2€3.150 – €3.950€140
300 liter3€4.475 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-oldebroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oldebroek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is recent verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot €1650. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oldebroek

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 400-10m2), vermogen 3176 [KW], €2160 subsidie.
 • Termicol (T2IA4/500SM), vermogen 2828 [KW], €1923 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS – 500 – 3 UNIKO21), vermogen 2098 [KW], €1427 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Oldebroek mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.oldebroek.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oldebroek aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oldebroek!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente