Zonneboiler Noordeinde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Noordeinde? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het product kent twee zaken: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze website vind jij praktische informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Noordeinde.

zonneboiler systeem installeren in 8079

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een standaard woning in Oldebroek stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8079
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Noordeinde vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Noordeinde! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl bekijk je moeiteloos een erkende installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Oldebroek. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs in je omgeving. Bijgaand vind jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de winter is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Noordeinde. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Noordeinde komen gemiddeld uit tussen €2400 en €3350, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief komt tot stand door het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop lees jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor meerdere omstandigheden de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €65 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€50
100 liter2€2.925 – €3.175€90
200 liter2€3.225 – €4.000€145
300 liter3€4.400 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-noordeinde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om te weten hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Door het verbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Noordeinde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1575. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Noordeinde

 • Solmax (820-3f-slm), vermogen 3058 [KW], €2079 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC48 500L CV + Tap), vermogen 3186 [KW], €2166 subsidie.
 • Zizon (Blue 2-200 PV uitvoering), vermogen 1539 [KW], €1047 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Oldebroek een groene lening of kleine subsidie. Check www.oldebroek.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Noordeinde aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Noordeinde!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!