Zonneboiler Zwartsluis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Zwartsluis? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Met behulp van onze vergelijker tref je actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zwartsluis.

zonneboiler systeem installeren in 8064

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Zwartewaterland stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Zwartsluis vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Zwartsluis! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check je zonder problemen een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Zwartewaterland. Of check kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box lees jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In de winter is de werking niet optimaal. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie voorziet in warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Zeker toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zwartsluis. Deze oplossing is goed te combineren met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard is er nog een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Zwartsluis vinden we terug ergens tussen de €2550 en €3600, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op onze website vind je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een aantal situatiesde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €95 per jaar (gasprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€70
100 liter2€2.875 – €3.100€75
200 liter2€3.175 – €3.800€135
300 liter3€4.575 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-zwartsluis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het verbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je ontvangt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Zwartsluis (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €450 tot wel €1200. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zwartsluis

 • Solmax (410-3f-slm), vermogen 2944 [KW], €2002 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC24 300L CV + Tap), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.
 • Eco2All (ECO-10000PSLRR-4DTH), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Zwartewaterland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.zwartewaterland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zwartsluis aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zwartsluis!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!