Zonneboiler Wittelte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Wittelte? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij handige toelichtingen over een zonneboiler kopen in Wittelte.

zonneboiler systeem installeren in 7986

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Westerveld gebruikt 1800 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7986
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Wittelte vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Wittelte! Dankzij deze pagina tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westerveld. Of klik door naar de website Qbis.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na reviews en relevante keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bovenal relevant voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wittelte. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er installaties met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Wittelte komen gemiddeld uit tussen €2700 en €3650, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor enkele voorbeelden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €150 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.025€90
200 liter2€3.275 – €4.000€140
300 liter3€4.500 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-wittelte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Via het energieverbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Wittelte (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €475 tot €1625. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Wittelte

 • Solmax (300-3f-slm), vermogen 2923 [KW], €1988 subsidie.
 • Spring Solar (HW 400+), vermogen 1772 [KW], €1205 subsidie.
 • Eco2All (ECO-825PSLRR-3DTH), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Westerveld een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.gemeentewesterveld.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wittelte aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wittelte!

 • Warmtepomp: genereert energie via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!