Zonneboiler Wapse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Wapse? Door middel van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via deze website doorzoek je bruikbare details aangaande een zonneboiler kopen in Wapse.

zonneboiler systeem installeren in 7983

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Westerveld gebruikt 1800 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7983
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Wapse vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Wapse! Met behulp van onze tool achterhaal je zonder problemen een goede installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Westerveld. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit de buurt. Hierna ontdek je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificering. Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product kan benut worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toegepast door grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Wapse. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk hebben we nog het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Wapse vinden we terug ergens tussen de €2975 en €4350, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor verschillende situatiesde kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €160 per jaar (energieprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€40
100 liter2€2.850 – €3.050€95
200 liter2€3.225 – €4.000€130
300 liter3€4.600 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-wapse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Via deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Wapse (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €975 tot €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wapse

 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 220), vermogen 265 [KW], €180 subsidie.
 • Sonnenkraft (Combi E 800L 4x SkR 500), vermogen 2916 [KW], €1983 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag SolarCollectorII 6,4m² – RTE 600), vermogen 2718 [KW], €1848 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Westerveld soms een extra tegemoetkoming. Zie www.gemeentewesterveld.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Wapse aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wapse!

 • Warmtepomp: wint warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!