Zonneboiler Geeuwenbrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Geeuwenbrug? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door middel van deze pagina check je toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Geeuwenbrug.

zonneboiler systeem installeren in 7985

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een standaard woning in Westerveld gebruikt 1800 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €95 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7985
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Geeuwenbrug vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Geeuwenbrug! Door gebruik te maken van onze website vind je zonder problemen een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westerveld. Of surf naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem voorziet in het warme water en een warme woning. Deze installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Zeker toegepast door grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Geeuwenbrug. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In september 2022 zijn er oplossingen het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Geeuwenbrug komen gemiddeld uit tussen €2875 en €3450, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor enkele mogelijkheden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €170 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€70
100 liter2€2.825 – €3.000€105
200 liter2€3.225 – €3.800€140
300 liter3€4.525 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-geeuwenbrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Geeuwenbrug (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot wel €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Geeuwenbrug

 • Solmax (200-2f-slm), vermogen 1778 [KW], €1209 subsidie.
 • Spring Solar (HW 300+), vermogen 1473 [KW], €1002 subsidie.
 • Orion Solar (1×24 + 2×15 + HSP-500ltr hygiene), vermogen 362 [KW], €2462 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Westerveld mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.gemeentewesterveld.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Geeuwenbrug aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Geeuwenbrug!

 • Warmtepomp: onttrekt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!