Zonneboiler Zwartewaterland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Zwartewaterland? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij onze website lees je accurate toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Zwartewaterland.

zonneboiler systeem installeren in 8064

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Zwartewaterland gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Zwartewaterland vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Zwartewaterland! Middels onze tool bekijk je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Zwartewaterland. Of bezoek kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Hierna bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificaten en keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Het product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Zeker interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zwartewaterland. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Zwartewaterland variëren tussen €2625 en €3800, met installatie inclusief. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op onze website bekijk je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een variatie aan omstandigheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €150 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€50
100 liter2€2.875 – €3.175€85
200 liter2€3.125 – €3.925€125
300 liter3€4.575 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-zwartewaterland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zwartewaterland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zwartewaterland

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS400+3xCS500), vermogen 2641 [KW], €1796 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2068 [KW], €1406 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Zwartewaterland een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.zwartewaterland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zwartewaterland aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zwartewaterland!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente