Zonneboiler Zwolle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Zwolle? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze vergelijker tref jij praktische details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zwolle.

zonneboiler systeem installeren in 8001

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een standaard woning in Zwolle verbruikt 1180 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €75 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwolle
Postcode8001
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Zwolle vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Zwolle! D.m.v. deze website ontdek je gemakkelijk een erkende installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Zwolle. Of surf naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs uit jullie streek. Verderop check jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie kan gebruikt worden voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Vooral een rendabele oplossing voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zwolle. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Zwolle zitten gemiddeld tussen €2450 en €4400, inclusief installeren. Dit product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op onze website tref jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €130 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€70
100 liter2€2.875 – €3.125€85
200 liter2€3.225 – €3.975€145
300 liter3€4.425 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-zwolle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Zwolle (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zwolle

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS500+4xCS500), vermogen 2686 [KW], €1826 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2079 [KW], €1414 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Zwolle soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.zwolle.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zwolle aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zwolle!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!