Zonneboiler Hattem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Hattem? Middels een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 aspecten: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via onze vergelijker bekijk jij uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hattem.

zonneboiler systeem installeren in 8051

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Hattem verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteHattem
Postcode8051
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Hattem vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Hattem! Via onze website tref je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Hattem. Of probeer echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf lees je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met referenties en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit systeem behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hattem. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juni 2024 zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Hattem zitten gemiddeld tussen €2725 en €3250, met installatie. Het product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje ontdek je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor velerlei voorbeelden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €70 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€55
100 liter2€2.925 – €3.200€85
200 liter2€3.250 – €3.800€120
300 liter3€4.575 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-hattem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Hattem (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hattem

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-1,6m2), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-200), vermogen 2431 [KW], €1653 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 500 – 2 XRAY15), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Hattem een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.hattem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hattem aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hattem!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!