Zonneboiler Vierhouten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Vierhouten? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van deze website ontdek jij veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Vierhouten.

zonneboiler systeem installeren in 8076

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een alledaags huishouden in Nunspeet verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8076
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Vierhouten vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Vierhouten! Met behulp van onze website vind je simpel en snel een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Nunspeet. Of probeer Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs uit de buurt. Hierna achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name relevant voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Vierhouten. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Vierhouten zitten gemiddeld tussen €2450 en €3550, met monteren & installeren. De installatie heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje ontdek je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor meerdere gevallen de investering en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €105 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.550€50
100 liter2€2.950 – €3.175€75
200 liter2€3.250 – €3.950€110
300 liter3€4.425 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-vierhouten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke andere systemen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Vierhouten (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot €1175. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vierhouten

 • Solmax (512-4f-slm), vermogen 3273 [KW], €2226 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC42 400L CV + Tap), vermogen 3051 [KW], €2075 subsidie.
 • Remeha (ZentaSol Plus 110 2C), vermogen 1635 [KW], €1112 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Nunspeet een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.nunspeet.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Vierhouten aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Vierhouten!

 • De warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!