Zonneboiler Elspeet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Elspeet? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref jij handige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Elspeet.

zonneboiler systeem installeren in 8075

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een alledaags gezin in Nunspeet gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8075
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Elspeet vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Elspeet! Aan de hand van deze pagina check je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Nunspeet. Of bezoek de website kvinl.nl voor informatie over geschikte installateurs uit jullie streek. In onderstaande box vind jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Omwille van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Elspeet. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Elspeet liggen tussen de €2475 en €4100, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Verderop tref jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een aantal scenario’sde kosten en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €105 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.550€70
100 liter2€2.850 – €3.100€85
200 liter2€3.100 – €3.925€140
300 liter3€4.450 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-elspeet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze info kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de omvang en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Je krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Elspeet (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Elspeet

 • Solmax (512-3f-slm), vermogen 3007 [KW], €2045 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC36 400L CV + Tap), vermogen 2803 [KW], €1906 subsidie.
 • Remeha (ZentaSol Plus 110 1C), vermogen 1012 [KW], €688 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Nunspeet een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.nunspeet.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Elspeet aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Elspeet!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!