Zonneboiler Oosterwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oosterwolde? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van onze website ontdek jij veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Oosterwolde.

zonneboiler systeem installeren in 8097

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Oldebroek verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8097
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Oosterwolde vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Oosterwolde! Door gebruik te maken van deze website vind je probleemloos een professionele installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Oldebroek. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met goede installateurs uit de gemeente. Hieronder vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oosterwolde. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens is er nog een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Oosterwolde komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3500, met montage. Het product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna check je voor diverse mogelijkheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€55
100 liter2€2.750 – €3.150€85
200 liter2€3.175 – €3.925€130
300 liter3€4.425 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-oosterwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie verdere info verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Oosterwolde (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is in 2017 uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot €1450. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oosterwolde

 • DOMA FLEX Allu (1,135×4,085m opdaksysteem), vermogen 1871 [KW], €1272 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + SO.300), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 30 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2035 [KW], €1384 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Oldebroek een groene lening of kleine subsidie. Zie www.oldebroek.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oosterwolde aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oosterwolde!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!