Zonneboiler Doornspijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Doornspijk? Via een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je toepasbare info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Doornspijk.

zonneboiler systeem installeren in 8085

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Elburg stookt 1500 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8085
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Doornspijk vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Doornspijk! Via zonneboilerrevolutie.nl check je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Elburg. Of benader de website Qbis.nl voor een database met eerlijke installateurs uit de buurt. In onderstaande box tref je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Het product bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Doornspijk. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er systemen met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Doornspijk vinden we terug ergens tussen de €2450 en €4450, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een paar scenario’sde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €175 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€55
100 liter2€2.950 – €3.200€105
200 liter2€3.150 – €3.925€125
300 liter3€4.425 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-doornspijk

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze data kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Doornspijk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €975 tot €1225. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Doornspijk

 • Solmax (820-5f-slm), vermogen 3496 [KW], €2377 subsidie.
 • 2-improve energy (150AXHE1wwpro8), vermogen 797 [KW], €542 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 20 + HYG1K.200 A+ isolatie), vermogen 1571 [KW], €1068 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie verschaft de gemeente Elburg mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.elburg.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Doornspijk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Doornspijk!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!