Zonneboiler t Harde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in t Harde? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je handige gegevens over een zonneboiler kopen in t Harde.

zonneboiler systeem installeren in 8084

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een gemiddelde woning in Elburg verbruikt 1500 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8084
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in t Harde vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in t Harde! Door middel van onze website bekijk je snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Elburg. Of benader kvinl.nl voor een database met geschikte installateurs in de regio. Verderop check jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Denk aan KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in t Harde. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler t Harde fluctueren tussen de €2700 en €3450, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het tarief komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt tref jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verschillende voorbeeldsituaties de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €150 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€65
100 liter2€2.850 – €3.150€105
200 liter2€3.250 – €3.850€135
300 liter3€4.475 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-t-harde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zeer binnenkort een heldere offerte van een zonneboiler monteur in t Harde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €400 tot €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in t Harde

 • Solmax (820-4f-slm), vermogen 3333 [KW], €2266 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS2-500+4xCS300), vermogen 2585 [KW], €1758 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 20 + HYG1K.150 A+ Isolatie), vermogen 1551 [KW], €1055 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Elburg een groene lening of kleine subsidie. Zie www.elburg.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte t Harde aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in t Harde!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!