Zonneboiler Wezep

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Wezep? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door twee delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wezep.

zonneboiler systeem installeren in 8091

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2500.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddeld gezin in Oldebroek stookt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8091
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Wezep vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Wezep! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Oldebroek. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installateurs in de regio. In onderstaande box vind jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en relevante keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor je watervoorziening en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Met name een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Vanwege lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wezep. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Wezep schommelen tussen de €2850 en €4000, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Verderop bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor velerlei mogelijkheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €115 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.625€50
100 liter2€2.875 – €3.050€105
200 liter2€3.150 – €3.800€115
300 liter3€4.400 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-wezep

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Wezep (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle apparaten die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot wel €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Wezep

 • DOMA FLEX Hout (2,515×4,085m indaksysteem), vermogen 3474 [KW], €2362 subsidie.
 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + SKL 500), vermogen 3079 [KW], €2094 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 25 + HYG1K.200 A+ isolatie), vermogen 1845 [KW], €1255 subsidie.

Naast de subsidie van het RVObiedt de gemeente Oldebroek wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.oldebroek.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Wezep aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Wezep!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!