Zonneboiler Hattemerbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hattemerbroek? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Geholpen door onze website vind je samengestelde details die helpen bij een zonneboiler kopen in Hattemerbroek.

zonneboiler systeem installeren in 8094

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een alledaags gezin in Oldebroek gebruikt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8094
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Hattemerbroek vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Hattemerbroek! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Oldebroek. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met goede installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf ontdek jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In dat geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem regelt heet water in huis en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Wegens scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hattemerbroek. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Hattemerbroek vinden we terug ergens tussen de €2575 en €3050, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje tref je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor een variatie aan mogelijkheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €165 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€40
100 liter2€2.950 – €3.200€80
200 liter2€3.175 – €4.000€125
300 liter3€4.550 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-hattemerbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Hattemerbroek (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €650 tot €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hattemerbroek

 • DOMA FLEX Hout (2,975×3,075m indaksysteem), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 25 + SO.200), vermogen 1801 [KW], €1225 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 25 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 1871 [KW], €1272 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie geeft de gemeente Oldebroek een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.oldebroek.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hattemerbroek aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hattemerbroek!

 • Warmtepomp: genereert warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!