Zonneboiler t Loo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in t Loo? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze tool tref jij accurate informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in t Loo.

zonneboiler systeem installeren in 8095

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een alledaags gezin in Oldebroek gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit houdt in een forse besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8095
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in t Loo vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in t Loo! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je simpel en snel een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Oldebroek. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in de regio. Verderop vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificering. Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product zorgt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit systeem behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lagere prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in t Loo. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler t Loo variëren tussen €2400 en €3850, inclusief installeren. Dit product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. In het volgende kopje tref je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor diverse scenario’sde geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €100 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.500€70
100 liter2€2.825 – €3.050€85
200 liter2€3.125 – €3.875€130
300 liter3€4.600 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-t-loo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie verdere info verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze informatie kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in t Loo (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recentelijk verder verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in t Loo

 • DOMA FLEX Allu (1,135×3,075m opdaksysteem), vermogen 1629 [KW], €1108 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 25 + SO.300), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 30 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 2013 [KW], €1369 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Oldebroek een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.oldebroek.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte t Loo aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in t Loo!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!