Zonneboiler Raalte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Raalte? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze tool doorzoek je omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Raalte.

zonneboiler systeem installeren in 8101

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een alledaags gezin in Raalte verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8101
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Raalte vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Raalte! Via deze website achterhaal je simpel en snel een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Raalte. Of klik door naar Qbis.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs in de regio. In onderstaande box ontdek jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem is toepasbaar voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). De installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Raalte. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Raalte zitten gemiddeld tussen €2475 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna check jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna check jij voor velerlei situatiesde investering en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €130 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€40
100 liter2€2.850 – €3.200€75
200 liter2€3.150 – €3.825€145
300 liter3€4.550 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-raalte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Op basis van deze statistieken kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Raalte (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot wel €1525. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Raalte

 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 300L-2DTH2,0), vermogen 1926 [KW], €1310 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 1985 [KW], €1350 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen – 150L 1-24HPC), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Raalte mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.raalte.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Raalte aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Raalte!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente