Zonneboiler Luttenberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Luttenberg? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref jij toepasbare toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Luttenberg.

zonneboiler systeem installeren in 8105

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een gemiddelde woning in Raalte verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €95 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8105
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Luttenberg vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Luttenberg! D.m.v. deze pagina bekijk je eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Raalte. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installateurs in de regio. In onderstaande box bekijk jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om beoordelingen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product wordt gebruikt voor het warme water en de verwarming van de woning. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bovenal eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Luttenberg. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Luttenberg fluctueren tussen de €2500 en €3600, met installatie. Het systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt vind je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een variatie aan voorbeelden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €155 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.500€55
100 liter2€2.775 – €3.175€95
200 liter2€3.225 – €3.800€125
300 liter3€4.425 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-luttenberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan is het helder naar wie de info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Luttenberg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Luttenberg

 • DOMA FLEX Allu (1,135×5,095m opdaksysteem), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.300), vermogen 1591 [KW], €1082 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 30 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 2047 [KW], €1392 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Raalte soms een extra tegemoetkoming. Check www.raalte.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Luttenberg aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Luttenberg!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!