Zonneboiler Broekland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Broekland? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat uit twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze vergelijker tref jij waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Broekland.

zonneboiler systeem installeren in 8107

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een doorsnee huishouden in Raalte gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8107
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Broekland vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Broekland! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een geschikte installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Raalte. Of bezoek de website kvinl.nl waar je een database treft met competente installateurs uit jullie streek. In onderstaande box achterhaal jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Broekland. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Broekland variëren tussen €2550 en €4000, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op onze website bekijk je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor verschillende situatiesde totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €165 per jaar (energieprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.700€50
100 liter2€2.775 – €3.125€85
200 liter2€3.100 – €3.900€140
300 liter3€4.475 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-broekland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Broekland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is recentelijk verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €875 tot €1450. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Broekland

 • DOMA FLEX Allu (1,135×7,115m opdaksysteem), vermogen 3156 [KW], €2146 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1K.400), vermogen 1749 [KW], €1189 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 40 + HYG1K300 A+ isolatie), vermogen 2194 [KW], €1492 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Raalte soms een extra tegemoetkoming. Check www.raalte.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Broekland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Broekland!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!