Zonneboiler Olst-Wijhe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Olst-Wijhe? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze website tref jij toepasbare informatie over een zonneboiler kopen in Olst-Wijhe.

zonneboiler systeem installeren in 8130

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Olst-Wijhe verbruikt 1550 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Olst-Wijhe vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Olst-Wijhe! Geholpen door deze pagina bekijk je snel een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Olst-Wijhe. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in de regio. Hieronder ontdek je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan springt de CV-brander bij. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Olst-Wijhe. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Olst-Wijhe vinden we terug ergens tussen de €2550 en €4000, met installatie inclusief. Het systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor een variatie aan situatiesde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€60
100 liter2€2.775 – €3.000€95
200 liter2€3.225 – €4.000€135
300 liter3€4.550 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-olst-wijhe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U ontvangt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Olst-Wijhe (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €400 tot wel €1400. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Olst-Wijhe

 • Spring Solar (SH 800), vermogen 2974 [KW], €2022 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-24 HPC), vermogen 2282 [KW], €1552 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Olst-Wijhe soms een extra tegemoetkoming. Zie www.olst-wijhe.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Olst-Wijhe aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Olst-Wijhe!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente