Zonneboiler Olst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Olst? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie kent 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker bekijk jij uitgebreide informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Olst.

zonneboiler systeem installeren in 8121

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Olst-Wijhe gebruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8121
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Olst vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Olst! Door middel van deze website ontdek je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Olst-Wijhe. Of surf naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificering. Onder andere VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Olst. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er installaties met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Olst schommelen tussen de €2625 en €4450, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. In het volgende kopje vind jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een paar voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €100 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.525€55
100 liter2€2.900 – €3.125€90
200 liter2€3.250 – €4.000€125
300 liter3€4.400 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-olst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Via deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn aantal kamers en staat van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke andere systemen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Olst (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Olst

 • DOMA FLEX Allu (1,595×5,095m opdaksysteem), vermogen 3182 [KW], €2164 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2325 [KW], €1581 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 50 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2335 [KW], €1588 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Olst-Wijhe een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.olst-wijhe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Olst aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Olst!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!