Zonneboiler Lelystad

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Lelystad? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het product kent 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina bekijk jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Lelystad.

zonneboiler systeem installeren in 8202

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een doorsnee gezin in Lelystad stookt 1060 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €100 per jaar.

ProvincieFlevoland
GemeenteLelystad
Postcode8202
Netnummer0320 (+31320)
Gasverbruik M31060 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Lelystad vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Lelystad! Geholpen door onze website bekijk je gemakkelijk een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Lelystad. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs in je omgeving. In onderstaande box tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en certificaten en keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit product bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten is de CV-brander nodig. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege scherpe prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Lelystad. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Lelystad liggen tussen de €2950 en €4050, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. In het volgende kopje tref je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor meerdere voorbeelden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €85 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€70
100 liter2€2.750 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.875€110
300 liter3€4.550 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-lelystad

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij ontvangt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Lelystad (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €975 tot €1600. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Lelystad

 • HONE (HONE premium 210L 5-SP501), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 690 4C + Calenta CW5), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc23 cpc16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 318 [KW], €2162 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Lelystad wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.lelystad.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Lelystad aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lelystad!

 • Warmtepomp: onttrekt energie via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!