Zonneboiler Urk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Urk? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Via onze vergelijker ontdek je waardevolle info m.b.t. een zonneboiler kopen in Urk.

zonneboiler systeem installeren in 8321

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • De subsidies lopen op tot €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Urk gebruikt 1520 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieFlevoland
GemeenteUrk
Postcode8321
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Urk vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Urk! Middels onze vergelijker check je simpel en snel een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Urk. Of ga naar de website Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder ontdek je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Zeker interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Urk. Deze installatie is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juni 2024 zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Urk variëren tussen €2625 en €3250, met installatie inclusief. Dit product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verscheide gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €130 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€65
100 liter2€2.950 – €3.175€90
200 liter2€3.200 – €3.925€125
300 liter3€4.425 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-urk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Urk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Urk

 • HONE (HONE premium 250L 7-SP501), vermogen 3284 [KW], €2233 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 390 2C), vermogen 1760 [KW], €1347 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc16 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3273 [KW], €2226 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Urk mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.urk.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Urk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Urk!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!