Zonneboiler Zorgvlied

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Zorgvlied? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze vergelijker doorzoek jij handige informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Zorgvlied.

zonneboiler systeem installeren in 8437

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Westerveld verbruikt 1800 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Zorgvlied vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Zorgvlied! Via deze pagina vind je snel een goede installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Westerveld. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installateurs uit jouw provincie. Bijgaand ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en certificering. Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Het product bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door scherpe prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zorgvlied. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Zorgvlied liggen tussen de €2950 en €4050, inclusief installeren. Het product kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor meerdere mogelijkheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €120 per jaar (energieprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€50
100 liter2€2.900 – €3.100€100
200 liter2€3.200 – €3.825€145
300 liter3€4.575 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-zorgvlied

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Door het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Zorgvlied (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 extra gestimuleerd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zorgvlied

 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 743 [KW], €505 subsidie.
 • Termicol (T2IA3/500S), vermogen 2301 [KW], €1565 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×6,105m indaksysteem), vermogen 3433 [KW], €2334 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Westerveld een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.gemeentewesterveld.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zorgvlied aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zorgvlied!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!