Zonneboiler Donkerbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Donkerbroek? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van deze website doorzoek jij bruikbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Donkerbroek.

zonneboiler systeem installeren in 8435

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een alledaags gezin in Ooststellingwerf stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8435
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Donkerbroek vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Donkerbroek! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Ooststellingwerf. Of probeer kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Zonnekeur, VCA, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Het product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Met name eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Donkerbroek. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Donkerbroek liggen tussen de €2600 en €3450, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op onze website vind jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor verschillende voorbeelden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €155 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€65
100 liter2€2.875 – €3.150€105
200 liter2€3.200 – €3.875€140
300 liter3€4.400 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-donkerbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Middels deze data kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Donkerbroek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle modellen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Donkerbroek

 • Technea Duurzaam (Technea 120L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 721 [KW], €490 subsidie.
 • Termicol (T2IA2/300SM), vermogen 1514 [KW], €1030 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×5,095m indaksysteem), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Ooststellingwerf mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.ooststellingwerf.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Donkerbroek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Donkerbroek!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!