Zonneboiler Haule

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Haule? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze vergelijker check jij omvangrijke informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Haule.

zonneboiler systeem installeren in 8432

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een gemiddeld gezin in Ooststellingwerf verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Concreet: een forse besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8432
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Haule vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Haule! Middels onze vergelijker vind je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Ooststellingwerf. Of benader de website Qbis.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs in de buurt. Onderstaand check jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Haule. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Haule fluctueren tussen de €2575 en €3550, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor verscheide scenario’sde kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €75 per jaar (energieprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€45
100 liter2€2.750 – €3.200€75
200 liter2€3.100 – €3.925€130
300 liter3€4.475 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-haule

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke andere systemen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Haule (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot wel €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Haule

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen – 150L 1-24HPC), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.
 • Termicol (T2IA1/200S), vermogen 992 [KW], €675 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×7,115m indaksysteem), vermogen 3285 [KW], €2234 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Ooststellingwerf een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.ooststellingwerf.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Haule aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Haule!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!