Zonneboiler Ravenswoud

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Ravenswoud? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van deze pagina vind je toepasbare info aangaande een zonneboiler kopen in Ravenswoud.

zonneboiler systeem installeren in 8427

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een alledaags gezin in Ooststellingwerf stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8427
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Ravenswoud vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Ravenswoud! Via onze vergelijker tref je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Ooststellingwerf. Of benader de website Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs in de regio. Verderop lees je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ravenswoud. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Ravenswoud liggen tussen de €2850 en €3200, met monteren & installeren. De installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €75 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€45
100 liter2€2.900 – €3.075€85
200 liter2€3.175 – €3.975€125
300 liter3€4.475 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-ravenswoud

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze info kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Ravenswoud (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is in 2017 verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot wel €1600. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ravenswoud

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2022 [KW], €1375 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-400), vermogen 2789 [KW], €1897 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×4,085m indaksysteem), vermogen 1942 [KW], €1321 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Ooststellingwerf soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.ooststellingwerf.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Ravenswoud aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ravenswoud!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!