Zonneboiler Nijeberkoop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Nijeberkoop? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via onze tool tref je praktische aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Nijeberkoop.

zonneboiler systeem installeren in 8422

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een doorsnee gezin in Ooststellingwerf stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit betekent een forse besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8422
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Nijeberkoop vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Nijeberkoop! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een competente installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Ooststellingwerf. Of probeer kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder lees jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lage winkelprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nijeberkoop. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Nijeberkoop liggen tussen de €2850 en €3800, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief komt tot stand door het type zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verscheide situatiesde kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €90 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€65
100 liter2€2.950 – €3.050€90
200 liter2€3.275 – €3.875€135
300 liter3€4.500 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-nijeberkoop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten wij ook naar wie verdere info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Via deze data kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je krijgt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Nijeberkoop (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is recentelijk verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle modellen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1850. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nijeberkoop

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 3-30 HPC), vermogen 3792 [KW], €2579 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-200), vermogen 2431 [KW], €1653 subsidie.
 • 2-improve energy (Tap/CV 300SR15682ww3xPro18), vermogen 3404 [KW], €2315 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Ooststellingwerf een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.ooststellingwerf.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nijeberkoop aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nijeberkoop!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!