Zonneboiler Nieuwehorne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Nieuwehorne? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl check jij bruikbare info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nieuwehorne.

zonneboiler systeem installeren in 8414

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Heerenveen verbruikt 1430 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwehorne vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Nieuwehorne! Aan de hand van onze vergelijker tref je probleemloos een competente installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met vakbekwame installateurs in de buurt. Hierna tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificering. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product regelt heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Door o.a. scherpe prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Nieuwehorne. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Nieuwehorne fluctueren tussen de €2700 en €4050, met montage. Deze installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor meerdere voorbeeldsituaties de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €90 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.675€45
100 liter2€2.800 – €3.050€100
200 liter2€3.275 – €3.950€125
300 liter3€4.575 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-nieuwehorne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Nieuwehorne (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1750. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwehorne

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-30 HPC), vermogen 3475 [KW], €2363 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 1-200), vermogen 967 [KW], €658 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 300STDC1wwPro18 – 2IE Tap 300STDC1wwPro18), vermogen 1739 [KW], €1183 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Heerenveen een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.heerenveen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nieuwehorne aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nieuwehorne!

 • Warmtepomp: wint warmte via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!