Zonneboiler Makkinga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Makkinga? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je uitgebreide info die helpen bij een zonneboiler kopen in Makkinga.

zonneboiler systeem installeren in 8423

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €700.
 • Een alledaags gezin in Ooststellingwerf verbruikt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8423
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Makkinga vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Makkinga! Geholpen door deze website vind je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Ooststellingwerf. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een database met ervaren installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf check je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificering. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product is toepasbaar voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toegepast door grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Door aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Makkinga. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens hebben we nog een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Makkinga fluctueren tussen de €2400 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje tref jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check je voor meerdere mogelijkheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €115 op jaarbasis (gasprijs september 2023). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€45
100 liter2€2.950 – €3.050€75
200 liter2€3.100 – €4.000€130
300 liter3€4.425 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-makkinga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het helder naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze gegevens kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. U krijgt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Makkinga (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €450 tot wel €1525. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Makkinga

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 4-24 HPC), vermogen 3828 [KW], €2603 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-300), vermogen 2488 [KW], €1692 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2x Zeus CPC 23 + bs 300 a label), vermogen 2759 [KW], €1876 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Ooststellingwerf wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.ooststellingwerf.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Makkinga aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Makkinga!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!