Zonneboiler Elsloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Elsloo? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref jij samengestelde adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Elsloo.

zonneboiler systeem installeren in 8424

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een alledaags gezin in Ooststellingwerf gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8424
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Elsloo vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Elsloo! Door middel van deze website tref je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Ooststellingwerf. Of probeer de website kvinl.nl voor een schema met competente installateurs uit jullie streek. Hieronder bekijk je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificering. Onder andere VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral relevant voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Elsloo. Zo’n systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder hebben we nog een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Elsloo liggen tussen de €2950 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop ontdek je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor een variatie aan scenario’sde kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €115 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.500€45
100 liter2€2.950 – €3.025€100
200 liter2€3.125 – €3.900€110
300 liter3€4.525 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-elsloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Je ontvangt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Elsloo (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €800 tot wel €1075. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Elsloo

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24 HPC), vermogen 1787 [KW], €1215 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-400), vermogen 2496 [KW], €1697 subsidie.
 • ÖkoFEN (Pellematic Smart XS10), vermogen 2537 [KW], €2025 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Ooststellingwerf een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.ooststellingwerf.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Elsloo aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Elsloo!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!