Zonneboiler Langedijke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Langedijke? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product komt tot stand door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl check je bruikbare adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Langedijke.

zonneboiler systeem installeren in 8425

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Ooststellingwerf gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8425
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Langedijke vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Langedijke! Door gebruik te maken van onze website vind je eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Ooststellingwerf. Of klik door naar Qbis.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de buurt. In onderstaande box ontdek je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name relevant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Langedijke. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Langedijke liggen tussen de €2400 en €4200, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op onze website check jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor een paar mogelijkheden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €165 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€45
100 liter2€2.850 – €3.050€85
200 liter2€3.300 – €3.975€135
300 liter3€4.600 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-langedijke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het helder naar wie de informatie verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Langedijke (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is recent verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €500 tot wel €1525. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Langedijke

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-30 HPC), vermogen 2000 [KW], €1360 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-300), vermogen 2785 [KW], €1894 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×3,075m indaksysteem), vermogen 1720 [KW], €1170 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Ooststellingwerf mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.ooststellingwerf.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Langedijke aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Langedijke!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!