Zonneboiler Oosterwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oosterwolde? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oosterwolde.

zonneboiler systeem installeren in 8431

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €800.
 • Een doorsnee huishouden in Ooststellingwerf stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €110 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8431
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Oosterwolde vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Oosterwolde! Via onze website bekijk je gemakkelijk een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Ooststellingwerf. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs uit jullie streek. Hierna achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook beoordelingen en eventuele keurmerken. Onder andere VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie regelt warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van scherpe prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oosterwolde. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk is er nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er structuren met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Oosterwolde variëren tussen €2525 en €4050, inclusief installeren. De installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor verschillende voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €135 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€60
100 liter2€2.775 – €3.200€105
200 liter2€3.150 – €3.875€115
300 liter3€4.425 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-oosterwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de info verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de grootte en de mate van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Oosterwolde (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1675. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oosterwolde

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 3 personen – 200L 1-30 HPC), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.
 • Termicol (TIA1/150S), vermogen 855 [KW], €581 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×6,105m indaksysteem), vermogen 3077 [KW], €2092 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Ooststellingwerf soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.ooststellingwerf.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oosterwolde aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oosterwolde!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!