Zonneboiler Waskemeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Waskemeer? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Middels onze website tref jij toepasbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Waskemeer.

zonneboiler systeem installeren in 8434

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Ooststellingwerf stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €95 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Waskemeer vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Waskemeer! Via onze tool achterhaal je gemakkelijk een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Ooststellingwerf. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral relevant voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Waskemeer. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Waskemeer vinden we terug ergens tussen de €2725 en €4400, inclusief plaatsing. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op onze website check jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor diverse voorbeelden de kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €75 per jaar (energieprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.550€50
100 liter2€2.900 – €3.000€105
200 liter2€3.200 – €3.800€135
300 liter3€4.450 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-waskemeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Met het verbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft de omvang en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Waskemeer (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Waskemeer

 • HRsolar (300D/ Nero 2), vermogen 1358 [KW], €923 subsidie.
 • Termicol (T2IA2/300S), vermogen 1368 [KW], €930 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×4,085m indaksysteem), vermogen 3046 [KW], €2071 subsidie.

Naast de landelijke subsidie geeft de gemeente Ooststellingwerf soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.ooststellingwerf.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Waskemeer aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Waskemeer!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!