Zonneboiler Nijensleek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Nijensleek? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Dankzij deze pagina vind jij bruikbare gegevens over een zonneboiler kopen in Nijensleek.

zonneboiler systeem installeren in 8383

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een alledaags gezin in Westerveld verbruikt 1800 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8383
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Nijensleek vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Nijensleek! D.m.v. deze pagina vind je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Westerveld. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een schema met erkende installateurs uit de buurt. Bijgaand bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op klantervaringen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Vooral interessant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nijensleek. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Nijensleek liggen tussen de €2725 en €3300, met monteren & installeren. Het systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor verschillende omstandigheden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €70 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.600€50
100 liter2€2.750 – €3.150€80
200 liter2€3.200 – €3.925€110
300 liter3€4.475 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-nijensleek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Nijensleek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot wel €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nijensleek

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-24 HPC), vermogen 3700 [KW], €2516 subsidie.
 • Sunex (4xAMX2.0 400 L), vermogen 2748 [KW], €1869 subsidie.
 • Wijsolar (HYG500CS1ww2xPro18), vermogen 3247 [KW], €2208 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Westerveld een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gemeentewesterveld.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nijensleek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nijensleek!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!