Zonneboiler Ossenzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Ossenzijl? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref jij uitgebreide adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Ossenzijl.

zonneboiler systeem installeren in 8376

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • De subsidies lopen op tot €800.
 • Een doorsnee gezin in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8376
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Ossenzijl vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Ossenzijl! Door middel van onze tool bekijk je simpel en snel een goede installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Steenwijkerland. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installateurs in de regio. Bijgaand vind jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product kan benut worden voor je watervoorziening en een warme woning. De installatie bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ossenzijl. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Ossenzijl liggen tussen de €2950 en €3950, met installatie inclusief. Het product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een paar mogelijkheden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €125 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.625€70
100 liter2€2.925 – €3.000€75
200 liter2€3.100 – €3.975€145
300 liter3€4.600 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-ossenzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een week een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Ossenzijl (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ossenzijl

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-24 HPC), vermogen 1812 [KW], €1232 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 58-400), vermogen 3035 [KW], €2064 subsidie.
 • Zizon (Blue 5-ZO400L), vermogen 3338 [KW], €2270 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Steenwijkerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.steenwijkerland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ossenzijl aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ossenzijl!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie middels de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!