Zonneboiler Oldemarkt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Oldemarkt? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 delen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van deze pagina check je actuele adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Oldemarkt.

zonneboiler systeem installeren in 8375

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8375
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Oldemarkt vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Oldemarkt! Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je probleemloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Steenwijkerland. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een schema met erkende installateurs in je omgeving. Bijgaand achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie zorgt voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oldemarkt. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Oldemarkt variëren tussen €2500 en €3800, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Hierna ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor verscheide omstandigheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €75 per jaar (energieprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.600€60
100 liter2€2.750 – €3.125€95
200 liter2€3.125 – €3.975€140
300 liter3€4.450 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-oldemarkt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Door deze informatie kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oldemarkt (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €575 tot wel €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oldemarkt

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24 HPC), vermogen 2329 [KW], €1584 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 72-500), vermogen 33 [KW], €2244 subsidie.
 • Zizon (Blue 4-ZO400L), vermogen 3158 [KW], €2147 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Steenwijkerland mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.steenwijkerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oldemarkt aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oldemarkt!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!