Zonneboiler Oude Willem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Oude Willem? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze vergelijker tref jij accurate toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Oude Willem.

zonneboiler systeem installeren in 8439

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Westerveld stookt 1800 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €60 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8439
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Oude Willem vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Oude Willem! Door middel van onze website ontdek je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Westerveld. Of check Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. Hierna achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie regelt je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oude Willem. Zo’n systeem is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Oude Willem variëren tussen €2750 en €3400, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor een variatie aan gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €130 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€60
100 liter2€2.900 – €3.050€95
200 liter2€3.100 – €3.950€110
300 liter3€4.575 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-oude-willem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oude Willem (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €525 tot €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oude Willem

 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 568 [KW], €386 subsidie.
 • Termicol (T2IA3/500SM), vermogen 2554 [KW], €1737 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,055×4,085m indaksysteem), vermogen 3282 [KW], €2232 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Westerveld soms een extra tegemoetkoming. Zie www.gemeentewesterveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oude Willem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oude Willem!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!