Zonneboiler Luxwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Luxwoude? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. deze pagina ontdek je uitgebreide informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Luxwoude.

zonneboiler systeem installeren in 8405

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Opsterland verbruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8405
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Luxwoude vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Luxwoude! Via onze vergelijker ontdek je probleemloos een betrouwbare installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Opsterland. Of check kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna lees jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Met name relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens dalende prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Luxwoude. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Luxwoude vinden we terug ergens tussen de €2400 en €3450, met montage. Het systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op onze website tref je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor een paar scenario’sde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.675€40
100 liter2€2.850 – €3.075€100
200 liter2€3.125 – €3.875€130
300 liter3€4.450 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-luxwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Via het verbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de grootte en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt z.s.m. een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Luxwoude (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent extra gestimuleerd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle systemen die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €950 tot €1300. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Luxwoude

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-30 HPC), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 2-200), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+500ltr hygiene thermo), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Opsterland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.opsterland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Luxwoude aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Luxwoude!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!