Zonneboiler Jonkerslân

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Jonkerslân? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je waardevolle raadgeving over een zonneboiler kopen in Jonkerslân.

zonneboiler systeem installeren in 8403

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een gemiddelde woning in Opsterland stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8403
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Jonkerslân vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Jonkerslân! Door gebruik te maken van onze tool vind je simpel en snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Opsterland. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box vind jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Jonkerslân. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er structuren met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Jonkerslân liggen tussen de €2725 en €3050, met monteren & installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Hierna ontdek je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor een variatie aan scenario’sde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €100 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€45
100 liter2€2.875 – €3.200€95
200 liter2€3.250 – €3.800€115
300 liter3€4.475 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-jonkerslan

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan de inhoud en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Jonkerslân (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recent extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €925 tot wel €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Jonkerslân

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 1-200), vermogen 890 [KW], €605 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 1000A+), vermogen 3598 [KW], €2447 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Opsterland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.opsterland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Jonkerslân aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Jonkerslân!

 • De warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!