Zonneboiler Tijnje

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Tijnje? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door middel van onze tool doorzoek je actuele gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Tijnje.

zonneboiler systeem installeren in 8406

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Opsterland gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8406
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Tijnje vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Tijnje! Door middel van onze tool check je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Opsterland. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit jullie streek. Hieronder tref jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Bijzonder aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Tijnje. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Tijnje schommelen tussen de €2850 en €4100, inclusief installeren. De installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Hierna tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een variatie aan voorbeelden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €55 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€65
100 liter2€2.850 – €3.200€95
200 liter2€3.125 – €3.925€140
300 liter3€4.450 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-tijnje

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten we naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Middels het energieverbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Er volgt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Tijnje (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €675 tot €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tijnje

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-200), vermogen 2353 [KW], €1600 subsidie.
 • Orion Solar (1×24+TAPW+300ltr A-klasse), vermogen 1989 [KW], €1353 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOlevert de gemeente Opsterland mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.opsterland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Tijnje aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Tijnje!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!