Zonneboiler Oranje

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oranje? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref jij waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oranje.

zonneboiler systeem installeren in 9416

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een alledaags huishouden in Midden-Drenthe stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9416
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Oranje vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Oranje! Door middel van deze pagina achterhaal je verrassend eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Midden-Drenthe. Of klik door naar kvinl.nl voor informatie over eerlijke installateurs uit de gemeente. Verderop check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar is de werking niet optimaal. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oranje. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Oranje liggen tussen de €2700 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op onze website lees je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor een paar situatiesde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€45
100 liter2€2.875 – €3.000€80
200 liter2€3.200 – €3.975€135
300 liter3€4.550 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-oranje

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan de vakman een goed advies geven.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Interessant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Oranje (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot wel €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Oranje

 • 2-improve energy (300CS2wwpro24), vermogen 1975 [KW], €1343 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 367 [KW], €2496 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-80T/TWL-KER-800L-B), vermogen 374 [KW], €2543 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Midden-Drenthe mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.middendrenthe.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oranje aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oranje!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!