Zonneboiler Hijken

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Hijken? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat uit twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Via de zonneboiler-vergelijker bekijk jij bruikbare info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hijken.

zonneboiler systeem installeren in 9415

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een doorsnee huishouden in Midden-Drenthe gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit houdt in een forse besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9415
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Hijken vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Hijken! Door gebruik te maken van deze website check je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Midden-Drenthe. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hierna vind je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en certificering. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Het product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hijken. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er constructies met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Hijken zitten gemiddeld tussen €2750 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor een aantal scenario’sde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €80 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€45
100 liter2€2.800 – €3.125€95
200 liter2€3.175 – €3.900€120
300 liter3€4.475 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-hijken

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze informatie kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Hijken (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle installaties die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €400 tot wel €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hijken

 • 2-improve energy (300CS2wwpro18), vermogen 1684 [KW], €1145 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2279 [KW], €1550 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-KER-500L-B), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Midden-Drenthe een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.middendrenthe.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hijken aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hijken!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!