Zonneboiler Beilen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Beilen? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je actuele toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Beilen.

zonneboiler systeem installeren in 9411

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een alledaags gezin in Midden-Drenthe gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9411
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Beilen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Beilen! Door middel van onze website check je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Drenthe. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een database met ervaren installateurs uit de buurt. Verderop bekijk jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Beilen. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er constructies met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Beilen vinden we terug ergens tussen de €2750 en €4350, met installatie. Het product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna lees jij voor meerdere omstandigheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €175 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€70
100 liter2€2.875 – €3.000€95
200 liter2€3.125 – €3.950€110
300 liter3€4.575 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-beilen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten wij ook naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Door deze data kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft de omvang en staat van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Beilen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk verder verruimd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €800 tot wel €1125. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Beilen

 • 2-improve energy (300CS2ww2xpro18), vermogen 3149 [KW], €2141 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-25T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1697 [KW], €1154 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Midden-Drenthe een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.middendrenthe.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Beilen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Beilen!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!