Zonneboiler Annerveenschekanaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Annerveenschekanaal? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem bestaat uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl bekijk je accurate aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Annerveenschekanaal.

zonneboiler systeem installeren in 9654

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9654
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Annerveenschekanaal vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Annerveenschekanaal! Aan de hand van onze tool bekijk je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie regelt warm tapwater en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker interessant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Annerveenschekanaal. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Annerveenschekanaal schommelen tussen de €2700 en €3200, inclusief installeren. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. In het volgende kopje bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor enkele omstandigheden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €150 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€70
100 liter2€2.800 – €3.200€100
200 liter2€3.225 – €3.875€110
300 liter3€4.400 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-annerveenschekanaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Met het verbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke andere systemen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Annerveenschekanaal (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recent verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle producten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Annerveenschekanaal

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-30), vermogen 2771 [KW], €1884 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 400A+), vermogen 2095 [KW], €1425 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2112 [KW], €1436 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Aa en Hunze mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.aaenhunze.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Annerveenschekanaal aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Annerveenschekanaal!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!