Zonneboiler Wildervank

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Wildervank? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze vergelijker lees jij accurate details die helpen bij een zonneboiler kopen in Wildervank.

zonneboiler systeem installeren in 9648

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een standaard woning in Veendam verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9648
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Wildervank vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Wildervank! Geholpen door onze tool vind je probleemloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Veendam. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop ontdek jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit product houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bijzonder aantrekkelijk voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wildervank. Een zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Wildervank komen gemiddeld uit tussen €2750 en €3100, inclusief installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor een aantal voorbeelden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €105 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€40
100 liter2€2.775 – €3.000€95
200 liter2€3.150 – €3.950€125
300 liter3€4.550 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-wildervank

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door het energieverbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Wildervank (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Wildervank

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-24), vermogen 1816 [KW], €1235 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 2,5m²-HSP1 300A+), vermogen 1499 [KW], €1019 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Veendam een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.veendam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Wildervank aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wildervank!

 • Een warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!