Zonneboiler Steendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Steendam? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees jij toepasbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Steendam.

zonneboiler systeem installeren in 9629

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1300.
 • Een doorsnee gezin in Midden-Groningen stookt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9629
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Steendam vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Steendam! Door middel van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je simpel en snel een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Groningen. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Bijgaand achterhaal jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Steendam. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder is er nog het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Steendam komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een paar mogelijkheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €105 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€65
100 liter2€2.925 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.850€140
300 liter3€4.475 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-steendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het helder naar wie de info aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Steendam (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €675 tot €1100. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Steendam

 • Sunex (2xAMX2.0 200L), vermogen 1424 [KW], €968 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2x spectrum cpc 18 + 500 liter hygieneboiler), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1704 [KW], €1159 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Midden-Groningen een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.midden-groningen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Steendam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Steendam!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!