Zonneboiler Hellum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Hellum? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze vergelijker lees jij bruikbare adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Hellum.

zonneboiler systeem installeren in 9627

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een gemiddeld gezin in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9627
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Hellum vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Hellum! Door gebruik te maken van deze website achterhaal je gemakkelijk een professionele installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Midden-Groningen. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Bijgaand vind je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Bovenal relevant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hellum. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Hellum vinden we terug ergens tussen de €2400 en €4500, inclusief installeren. Dit product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Verderop tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een aantal situatiesde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €95 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€50
100 liter2€2.950 – €3.050€105
200 liter2€3.125 – €3.950€110
300 liter3€4.450 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-hellum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. U krijgt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hellum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €750 tot wel €1525. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hellum

 • ReHeat/AgriHeat/FlexHeat/ReSolar (Duovat Solar _RVS750 RS-2401-3-3REK), vermogen 2940 [KW], €1999 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 50-ZO400L), vermogen 3477 [KW], €2364 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Midden-Groningen een groene lening of kleine subsidie. Zie www.midden-groningen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hellum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Hellum!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!